Gyori Tudakozó

Keresés eredménye:  rosé borok tevékenységre Győr-Moson-Sopron megyére

Szókereső

Tevékenység
Márkanév
Cégnév
Helység
Minősítés

Találatok: 1

Illés Borház

(Győr-Moson-Sopron megye)

Cégbemutató:

Illés Borház

Kis családi borászatunk viszonylag fiatal gyökerekkel rendelkezik. Csupán 6 éve kezdünk el borral foglalkozni, de már az első évtől kezdve értünk el szép eredményeket. 2014-ben vásároltunk egy 35 hektáros birtokot, mely két meseszép völgyből áll. A két völgyet elválasztó dombtetőn lévő 5 hektáros, kiváló adottságokkal rendelkező, enyhe déli lejtésű területet 2016-ban 6 féle szőlőfajtával telepítettünk be. Legnagyobb területen a Cabernet Franc és Sauvignon van, a fennmaradó helyen Kékfrankos, Syrah, Alibernet és egy új, rezisztens fajta, a Pinot Regina osztozik. A Pinot Regina még csak 2020. januárja óta szerepel a fajtajegyzékben, de különleges fűszerei miatt egyre nagyobb az érdeklődés utána.

Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a helyi munkaerőnek köszönhetően mind a metszést és zöldmunkákat, mind a szüretet meg tudjuk oldani kézi munkaerővel. A gondosan válogatott szőlőből így kiváló minőségű mustot tudunk készíteni. A 2018-as évjárat a kísérletezés ideje volt számunkra, hiszen az Alibernet és a Pinot Regina számunkra is új volt. Az Alibernetből rendhagyó módon egy, az eredmények és visszajelzések alapján, igen jól sikerült rosét készítettünk és megismerhettük a Pinot Regina telt fűszerességét is.

2019 szeptemberében már az újonnan elkészült feldolgozó csarnokunkban készíthettük el borainkat. Feldolgozó kapacitásunk így jelentősen nőtt, ennek köszönhetően a környéken termelő gazdáktól nagyon jó minőségű fehér szőlőt is vásároltunk saját termésünk mellé. Az ebből készült 2019-es Chardonnay borunkkal 3 aranyérmet gyűjtöttünk a szezonban, nemzetközi és hazai rangos megmérettetéseken, ami kellő visszaigazolás és nagy elismerés számunkra. Bízunk benne, hogy különleges borainkat hamarosan Ön is megkóstolja!

Boraink:

  • Chardonnay 2019
  • Chardonnay 2020
  • Zöld Veltelini 2020
  • Pinot Regina 2019
  • Pinot Regina 2020
  • Rosé 2020
  • Syrah 2020

Hamarosan:

  • Vörös Quvée 2020

Ennek engedélyeztetése folyamatban van.

Illés Borház

Illés Borház

Illés Borház

Tevékenységek:

fehérborok, Illés Borház, Pinot Regina, rosé borok, Syrah, vörösborok, Zöld Veltelini, Chardonnay

Telephelyek, elérhetőségek:

9000 Győr,
Telefon: 06 (70) 602-0920
Email: 
Weblap: 

Kapcsolat